Geurts Boom & Groen
 

Vellen & afbreken

Ook als er dan toch besloten is om een boom te verwijderen kunt u ook bij ons terecht.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een boom te verwijderen

Een boom kan; te onveilig zijn geworden voor de omgeving, kan te dicht op een andere boom staan en deze in de groei belemmeren of kan simpelweg in de weg staan.

Geen enkele situatie is hetzelfde. Daarom moet er altijd per situatie bekeken worden wat de beste manier van verwijderen is.

 
Vellen

Vellen

Wanneer er genoeg plaats is om de gehele boom te kunnen laten "vallen" dan kunnen we de boom vellen.

Dit kan met redelijke precisie en is over het algemeen de snelste manier om een boom weg te halen.

 
Klimmen

Klimmend afbreken

Als er geen plaats is om een boom te vellen kunnen we de boom klimmend afbreken.

We "breken" klimmend de boom af. D.w.z: we klimmen in de boom met behulp van klimtouwen. We kunnen ons zo op een relatief veilige manier door de kroon verplaatsen. Met zaagwerkzaamheden zijn we zelfs dubbel gezekerd. Veiligheid staat bij ons altijd voorop.

We laten de boom in hanteerbare stukken naar beneden vallen.

Als er geen ruimte is om de takken en stammen te laten vallen moet alles afgevangen worden. Dit houd in dat alles met behulp van een touw, katrol en een lijnrem naar beneden word gelaten door een grondman.

Deze grondman is er niet alleen bij om de grote helpende hand te bieden maar ook voor de veiligheid van de klimmer en de omgeving.

 
Kraanvelling

Kraanvelling

In sommige gevallen is het veiliger, makkelijker en goedkoper om een boom weg te halen met behulp van een telescoop- of torenkraan.

In dit geval word de boom in grotere stukken weggehaald vanuit de standplaats naar een plek waar de delen gezaagd en opgeruimd worden.